Reserveren? Maak gebruik van ons reserveringssysteem hier op onze website.

Over ons

LE FIGARO IS EEN FRANSE KRANT SAMEN BIJKLETSEN BOURGONDISCH GENIETEN EEN PRACHTIG UITZICHT

Le Figaro is een Franse krant, het oudste nationale Franse dagblad dat nog steeds wordt uitgegeven. De krant werd opgericht in 1826, tijdens de regeerperiode van Karel X. De krant is nu een dochtermaatschappij van Socpresse en heeft zijn hoofdzetel aan de Boulevard Haussmann in Parijs. Figaro is een personage uit le Barbier de Séville, Le Mariage de Figaro en la Mariage de Figaro en Le Mère coupable van Beaumarchais. Een Figaro is een barbier. De krant werd wellicht zo genoemd omdat men vanouds bij de kapper de laatste nieuwtjes hoorde.

Café Le Figaro geeft hiermee een knipoog naar haar Franse naam, de nieuwtjes en weetjes vindt u hier. Gezellig bijkletsen onder het genot van het prachtige uitzicht van de Waal met heerlijke Bourgondische gerechten.

GENIETEN AAN HET WATER

Bij Le Figaro kun je het hele jaar door op een unieke manier genieten van het uitzicht van de Waal. Door ons ‘zwevende terras’ aan de Waal geniet je op een fantastische wijze van de omgeving. Daarbij beschikt Le Figaro over een overdekt en verwarmd ‘boven’ terras waar het gehele jaar door kan worden gezeten.

Ook binnen kunt u bij ons sfeervol genieten, wij beschikken namelijk over een ruime ‘groene’ serre waar u het hele jaar door kunt zitten. Daarbij beschikken wij over +- 50 binnen zitplaatsen, een leestafel en gezellige zithoek met ruime banken.

(Tijdens CODID-19 mogen wij helaas nog geen gasten binnen ontvangen)

TERRAS
CAFÉ

Wandelen langs het rivierenpark

Aan de overkant van de Waalkade zie je het rivierpark van Nijmegen. De rivieren krijgen steeds meer water te verwerken, daarom is naast de Waal een nevengeul gegraven (de Spiegelwaal). Door het graven en de dijkverlegging is een langgerecht eiland in de Waal ontstaan. Het eiland en de Spiegelwaal beschermen ons tegen hoogwater, dat ook wel Veur Lent wordt genoemd. Wil je een frisse neus halen? Dan is dit een supermooie plek om te wandelen of te fietsen! En als het zonnetje schijnt dan spreiden Nijmegenaren hier hun handdoek uit om een frisse duik te nemen. Ook watersporten worden hier beoefend zoals suppen, kanoën, roeien en meer.

Walk of the town
Is een stadwandeling wat meer voor jou? Bekijk of download hieronder dan de stadswandelroute van het rijk van Nijmegen. Deze route neemt je langs alle leuke en historische plekken van het centrum van Nijmegen.