Groot gezelschap? Lunch, diner of borrel? Wij zorgen voor een passende invulling! Stuur een mail naar info@cafelefigaro.nl Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

LE FIGARO IS SAMEN BIJKLETSEN BOURGONDISCH PRACHTIG UITZICHT

Le Figaro is een Franse krant, het oudste nationale Franse dagblad dat nog steeds wordt uitgegeven. De krant werd opgericht in 1826, tijdens de regeerperiode van Karel X. De krant is nu een dochtermaatschappij van Socpresse en heeft zijn hoofdzetel aan de Boulevard Haussmann in Parijs. Figaro is een personage uit le Barbier de Séville, Le Mariage de Figaro en la Mariage de Figaro en Le Mère coupable van Beaumarchais. Een Figaro is een barbier. De krant werd wellicht zo genoemd omdat men vanouds bij de kapper de laatste nieuwtjes hoorde.

Café Le Figaro geeft hiermee een knipoog naar haar Franse naam, de nieuwtjes en weetjes vindt u hier. Gezellig bijkletsen onder het genot van het prachtige uitzicht van de Waal met heerlijke Bourgondische gerechten.

Welkom in nijmegen

De oudste stad van Nederland

Nijmegen kent vele mooie bezienswaardigheden, die je het verhaal van de oudste stad van Nederland vertellen. Wandel door het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland of langs de pas vernieuwde Waalkade. Bezoek de Stevenskerk en het Mariënburgkapel en laat je verrassen door de mooie architectuur. Onderstaande bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een bezoek aan Nijmegen! (bron; intonijmegen.com)

Waalkade
Wandel langs een van de mooiste plekjes in Nijmegen: de Waalkade. Of pak er een terrasje, bezoek een museum, waag een gokje in Holland Casino of relax op het grasveld. Alles kan aan de Waalkade!

cafe le figaro in de oudste stad nijmegen

GENIETEN AAN HET WATER

Bij Le Figaro kun je het hele jaar door op een unieke manier genieten van het uitzicht van de Waal. Door ons ‘zwevende terras’ aan de Waal geniet je op een fantastische wijze van de omgeving. Daarbij beschikt Le Figaro over een overdekt en verwarmd ‘boven’ terras waar het gehele jaar door kan worden gezeten.

Ook binnen kunt u bij ons sfeervol genieten, wij beschikken namelijk over een ruime ‘groene’ serre waar u het hele jaar door kunt zitten. Daarbij beschikken wij over +- 50 binnen zitplaatsen, een leestafel en gezellige zithoek met ruime banken.

TERRAS
CAFÉ